Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiesti primeste o donatie de exceptie din partea maestrului Walter Hilgers

Ploiești, 30 iunie 2023 – Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești are onoarea de a anunța o donație deosebită făcută de către Walter Hilgers, director artistic onorific și dirijor invitat permanent al instituției noastre. Maestrul Hilgers, fondatorul renumitului ansamblu German Brass și artist în cadrul celebrei orchestre Vienna Philharmonic / Wiener Philharmoniker, a donat cu generozitate un clavecin de marcă Lindholm, din proprietatea sa personală, care a fost primit în incinta filarmonicii ieri.

Walter Hilgers este un nume de referință în lumea muzicii și are o legătură specială cu Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești începând din 2016, când a devenit dirijor invitat permanent și director artistic onorific al orchestrei noastre.

Născut în Stolberg, în regiunea Rin, Walter Hilgers și-a dezvoltat abilitățile instrumentale în domeniul tubei, contrabasului și pianului la Universitatea de Muzică și Dans Köln din Aachen. Cariera sa ca tubist l-a purtat prin orchestre precum Orchestra Simfonică din Düsseldorf, Orchestra de Stat a Filarmonicii din Hamburg, Orchestra NDR Elbphilharmonie, Orchestra Festivalului de la Bayreuth și Filarmonica din Viena.

Fondatorul apreciatului ansamblu de alămuri German Brass, Walter Hilgers a făcut parte din formație între anii 1984 și 2007. În 1988, a primit distincta „Eichala” Bayreuth din partea orașului Bayreuth, în semn de recunoaștere pentru implicarea sa îndelungată în Festivalul Bayreuth. Ca profesor, Walter Hilgers a predat la Universitatea de Muzică din Lübeck, la Universitatea de Muzică și Dans din Köln, la Aachen și Düsseldorf, la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg, la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar și la Conservatorul Superior de Música de Aragón din Zaragoza. De-a lungul anilor, a activat ca profesor, solist, muzician de cameră și dirijor în numeroase țări europene, SUA, America Latină, Australia și Asia. Walter Hilgers a impresionat audiențele din întreaga lume prin concerte desăvârșite susținute pe cele mai faimoase scene culturale, inclusiv Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Kirchner din Buenos Aires, Carnegie Hall din New York, Sydney Opera House, Suntory Hall din Tokyo, Tokyo Opera City Concert Hall, Sapporo Concert Hall, Sala São Paulo, Teatrul Bolshoi, Sala Conservatorului din Moscova, Sala St. Petersburg Philharmonic Hall, Royal Albert Hall din Londra, Concertgebouw Amsterdam, Sala de concerte a KKL Lucerna, Ateneul Român din București, Gewandhaus Leipzig, Sala Filarmonicii din Köln, Bayreuth Festspielhaus, Sala Filarmonicii din Berlin, Opera de Stat din Viena și Wiener Musikverein.

Author: Radio Mega-HiT Romania

Radio Mega-HiT Romania - Aici Muzica Face Diferenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *