Etapa a doua a vaccinarii incepe dupa 15 ianuarie. Romania primeste, luna aceasta, 600.000 de doze (VIDEO)

A doua etapă a vaccinării anti-COVID-19, destinată persoanelor vârstnice și cu boli cronice, va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie. A treia etapă va începe în aprilie, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale, anunță Valeriu Gheorghiță. 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare va începe în aprilie.

 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare va începe în aprilie. 

În ceea ce privește etapa a treia de vaccinare estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înțelegem practic folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influențat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin și nu de capacitatea de vaccinare, a adăugat Gheorghiță. 

România va primi, luna aceasta, 600.00 de doze de vaccin anti-COVID-19. Tranșa care va ajunge miercuri în țară este de aproximativ 150.000 de doze. 

Author: Radio Mega-HiT Romania

Radio Mega-HiT Romania - Aici Muzica Face Diferenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *